• Vkljucen si banner
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Oblikovan predlog za spremembo Zakona o socialnem varstvu.

Delovna skupina Vključen.si, ki jo sestavljamo Nace Kovač, Šent; Imre Jerebic, Slovenska karitas; Bojan Kuljanac, Društvo Kralji ulice; Suzi Kvas, Javni zavod SOCIO Celje; Suzana Puntar, Društvo Projekt - Človek in Živa Štiglic, Vključen.si, je oblikovala predlog za spremembo Zakona o socialnem varstvu.

Zavedamo se, da Zakon o socialnem varstvu (ZSV) potrebuje celovito in sistematično prenovo, ki se pripravlja že nekaj let. Socialnovarstveni programi, ki jih izvajamo NVO, v obstoječ ZSV niso vključeni in ker ne vemo, kdaj bo do celostne spremembe ZSV prišlo, smo v izogib arbitrarni izključitvi programov iz sistema pripravili predlog spremembe ZSV, ki v zakon vključuje socialnovarstvene programe. Na ta način bodo programi dobili vsaj minimalno varnost in prepoznavnost v zakonu.

Dikcija Predloga spremembe ZSV sledi Resoluciji o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013–2020 (ReNPSV13–20), ki socialnovarstvene programe že opredeljuje in vključuje v program socialnega varstva in tako uvaja minimalno, a nujno potrebno zakonsko spremembo.

Prosimo vas za podporo predlogu, ki prinaša večjo varnost in vključenost za vse NVO, ki izvajajo socialnovarstvene programe. Svojo podporo predlogu lahko podate tako, da elektronsko posredujete ime vaše organizacije in odgovorne osebe.

Predlog spremembe ZSV

 

Delovna skupina Vključen.si 

Nace Kovač, Šent – slovensko združenje za duševno zdravje
Imre Jerebic, Slovenska karitas
Bojan Kuljanac, Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice 
Suzi Kvas, Javni zavod SOCIO Celje
Suzana Puntar, Društvo Projekt - Človek
Živa Štiglic, Vključen.si

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943