• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • 2020 03 19 IZZIVI PODEZELJA ljubljana 970x200 v.si
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

KAKO PRISTOPITI K MLADEMU V STISKI?

Mladi se v obdobju odraščanja večkrat spotaknejo ob ovire, ki so zanje velik izziv. Od posameznika je odvisno, na kakšen način pristopi k izzivu in predvsem, kakšno oporo ima iz okolja. Bistvena podpora mladostnika je družina, a vedno pogosteje postajajo pomembni tudi drugi odrasli. Zato je pomembno, da pridobijo osebe, na katere se mladi oprejo, čim več znanja za pravilno ravnanje v težavnih situacijah.
Mladinski kulturni center Maribor zato organizira delavnico Kako pristopiti k mlademu v stiski?, ki je namenjena vsem, ki se srečujemo z mladimi in bi si želeli pridobiti več znanja na področju psihosocialne podpore mladim.

Na delavnici bomo govorili o anksioznih motnjah med mladimi, posvetili pa se bomo tudi trenutno najbolj perečim destruktivnim vzorcem vedenja, to so samopoškodbeno in samomorilno vedenje. V procesu delavnice bomo udeleženci povabljeni, da delimo svoja opažanja in dileme s katerimi se srečujemo pri svojem delu, na katera bomo nato skupaj iskali možne načine reševanja.

Delavnica bo potekala v četrtek, 12. oktobra 2017, med 9:00 – 15:00 uro, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, Maribor.

Število mest na delavnico je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava. Na delavnico se lahko prijaviš preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., kjer lahko pridobiš tudi dodatne informacije.

Vabljen, vabljena!

_________________________________________

Delavnico bodo izvajale usposobljene izvajalke Društva za pomoč ljudem v stiski Kako naprej?:

Nataša Potpara, geštalt psihoterapevtka, izobraževanje zaključila v okviru GITA Inštituta, akreditiranega s strani European Association for Psychotherapy in European Association for Gestalt Therapy, članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo SKZP, pri kateri je zaključila triletno izobraževanje in pridobila diplomo iz Propedevtike psihoterapije, članica Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES, učna terapevtka, ima večletne izkušnje pri izvajanju individualnega psihoterapevtskega dela z odraslimi in mladostniki, redno izvaja partnerske in skupinske psihoterapije, razvija in samostojno izvaja tematske delavnice na področju duševnega zdravja za udeležence različnih starosti, vodi skupine za samopomoč in osebnostno rast, pridobljeno ima dovoljenje za psihoterapevtsko obravnavo otrok in mladostnikov.

Neta Zalar, univerzitetna diplomirana socialna delavka z večletnimi izkušnjami na področju svetovanja, mladinskega dela, izvajanja podpornih skupin z mladimi, vodja programa HARTS - podpora pri tesnobi in vodja mladinskega programa Mulce dol z ul’ce pri Društvu Brez limita, večkratna izvajalka mladinskih taborov za mlade LGBT+ v DIC Legebitra, usposobljena za delo z žrtvami nasilja in za trenersko usposabljanje za v igre usmerjeni pedagoški in andragoški proces.

Nina Vareško, univerzitetna diplomirana psihologinja z opravljenim strokovnim izpitom iz področja socialnega varstva - smer duševno zdravje, v devetih letih delovnih izkušenj je vodila   številne pogovorne in svetovalne skupine ter individualna svetovanja ter vsebinsko raznolike senzorično - kreativne delavnice, velik del delovnih izkušenj si je pridobila na področju dela s socialno ogroženimi.

Se vidimo?

Marja Guček, specialistka za mladinsko delo

Mladinski kulturni center Maribor

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943