• Vkljucen si banner
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Prvi karierni teden za mlade v Sloveniji

Mreža KROJ med 4. in 7. 2. 2019 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski delavci bodo v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti – od posveta s šolniki za iskanje možnosti bližjega sodelovanja do delavnic za mlade na šolah in v dijaških domovih. Vse aktivnosti pa potekajo pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer želimo mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere, ki ustrezajo njihovim talentom, ter spoznajo različne priložnosti, ki so jim na voljo izven šolskega okvira. http://mreza-kroj.si/wp-content/uploads/2019/01/mladi_na_kavcu_dvignjene_roke-300x197.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px">

Podroben seznam dogodkov, organiziranih v okviru Kariernega tedna, najdete tukaj:

4. 2.: Mlade kariere – Posvet, katerega namen je vzpostaviti trajne povezave med deležniki na področju kariernega razvoja mladih, je namenjen šolnikom in mladinskim organizacijam. Na posvetu bomo iskali priložnosti za konstruktivno sodelovanje, obenem pa vzpostavili konkretne povezave med šolami in mladinskimi organizacijami. Prijave zbiramo TUKAJ!
Izvaja: Mreža KROJ

5. 2.: (Ne)uspeh ni naključje: Kaj vse bom počel, ko bom velik-a
Zavod MEPI bo v tednu med 4. in 7. februarjem po šolah izvajal interaktivne delavnice na temo ciljev in načrtovanja ter sprejemanja odgovornosti za svojo karierno pot.
Število izvajalcev delavnic je omejeno. Šole se lahko prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 25.1. 2019
Izvaja: Društvo Mepi

5. 2. ob 17H – Dijaški dom Poljane – Osebni Model razvoja – delavnica, ki bo mladim pomagala premostiti razkorak med šolanjem in vstopom na trg dela. S pomočjo metodologije Kanvas bodo dijaki lažje razumeli lastne vrednosti in kaj bi radi v življenju delali.
Izvaja: Zavod Ti Povej

6. 2.: Digitalne kompetence, v Kariernem središčeu Zavoda za zaposlovanje Ljubljana. Na delavnici, bomo skupaj z mladimi, ki so prijavljeni na ZRSZ ugotavljali katere kompetence pridobivajo skozi poznavanje IKT tehnologij in družbenih omrežij.
Izvaja: Mreža MaMa

7. 2.: Nefiks karierni dan
Nefiks Karierni dan je tradicionalno namenjen mladim, pedagoškim delavcem in staršem. Mladim širi karierna obzorja prihodnosti in odpira vpogled v trg dela. Letošnja tema so “pogumne odločitve”, saj želimo mlade tako, da jim predstavljamo različne poti do podobnih poklicev, podpreti pri tem, da se ne bojijo sprejeti poklicne odločitve. Mladi se bodo na ta dan lahko udeležili kariernega svetovanja v Kariernih središčih Zavoda za zaposlovanje. Prijave se zbirajo TUKAJ.
Izvaja: Zavod Nefiks

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943