• svetovni dan molitve 2019 970x200
  • Vkljucen si banner
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Vabilo na otvoritev dnevne sobe

V ponos nam je, da vas lahko ta petek 22.12. ob 12h povabimo na otvoritev naših novih zadružnih prostorov na Studenec 41 (Ljubljana -Polje).

Daj kolikor vzameš in vse bo dobro. (Maorski pregovor)

​V prostorih, ki nam jih v uporabo namenil Javni stanovanjski sklad MOL, odpiramo skupnostni prostor za druženje okoliških prebivalcev in ličen »butik« z rabljeno robo. Trikrat tedensko pa bomo nadaljevali tudi s skladiščnimi razprodajami, kjer bodo na voljo tudi rabljeni kosi pohištva.


Na snidenje!
Kolektiv Zadruge Stara roba, nova raba

NOVI KORAKI SODELOVANJA MED JAVNO UPRAVO IN CIVILNO DRUŽBO

Društvo Kralji ulice je od Javnega stanovanjskega sklada MOL prejelov uporabo za 1 eur mesečno kompleks prostorov v Polju. Društvo bo vprostorih izvajalo več programov namenjenih svojim brezdomnimčlanom_icam.

V društvu to potezo sklada zelo pozdravljamo in obenemspodbujamo takšno sodelovanje med javno upravo/državo in civilnodružbo.V Sloveniji imamo, glede na seznam nepremičninskega premoženjadržave prejetega s strani Ministrstva za javno upravo, skoraj 10.000državnih stavb, od katerih je kar šestina praznih. Skoraj 300.000m2  prostorov propada in izgublja vrednost, namesto, da bi se jihnamenilo v uporabo za javno dobro. Zakonska podlaga za to že obstaja in sicer je po Zakonu o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti mogoče nepremičnino dati v brezplačno uporabo, če je to v javnem interesu, osebam javnega prava za opravljanje javnihnalog, nevladnim organizacijam ali socialnim podjetjem.

Sodelovanje med JSS MOL in Društvom Kralji ulice je tako primer dobre prakse na tem področju. Del prostorov bo namenjen izvajanju programa Zadruge Stara roba, nova raba, kjer se sredstva zbrana sprodajo rabljenih predmetov namenijo zaposlovanju in usposabljanju ljudi z izkušnjo brezdomstva.V petek 22.12. ob 12h bo na naslovu Studenec 41 (Ljubljana-Polje) uradna otvoritev skupnostnega prostora – dnevne sobe, namenjene tako druženju okoliškega prebivalstva kot tudi posredovanju rabljenih predmetov po simboličnih cenah. V Studencu bo posredovalnica uporabljala tudi večje skladiščne prostore, kjer bodo poleg shranjevanja podarjenih rabljenih predmetov, organizirali delavnice obnove rabljenega pohištva.

Vabljeni na otvoritev, kjer vas bodo poleg pogostitve pričakali tudi z glasbenim programom.

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943