• socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Posvet "Krčenje prostora civilne družbe"

                                                                 

Rezervirajte si termin: Posvet "Krčenje prostora civilne družbe"
5. december 2017, 9h–13h, Mestni muzej, Ljubljana (Gosposka ulica 15)


Posamezniki, skupnosti in organizacije civilne družbe, ki se vključujejo v posvetovanja ali postopke za različne »razvojne« projekte, se vse pogosteje znajdejo pod napadom. Tega ne problematizirajo niti vlade ali vladne institucije niti razvojne institucije – nasprotno, pogosto so ravno vladne institucije tiste, ki ustvarijo pritisk na civilno družbo. Prostor sodelovanja in delovanja okoljskih organizacij in civilnih iniciativ se vztrajno krči, kljub temu, da gre za pomembne deležnike pri snovanju in izvajanju okoljskih in drugih politik.

Kako zaščititi civilno družbo in njen prostor delovanja? Kako zagotoviti, da bodo predpisi o demokratičnih procesih, sodelovanju javnosti ter varovanju človekovih pravic in okolja spoštovani? Ali bo šla Slovenija po poti Madžarske in številnih drugih držav, ki organizacije civilne družbe in civilne iniciative enačijo s tujimi vohuni in državnimi sovražniki? Ali pa bo šla po poti skandinavskih držav, kjer civilna družba pomembno prispeva v iskanju dobrih rešitev za družbo in okolje? Zakaj je civilna družba temeljni steber demokracije? Na takšna in podobna vprašanja bomo skušali odgovoriti v okviru okrogle mize ‘Krčenje prostora civilne družbe’, s katero želimo odpreti razpravo o vlogi civilne družbe in problematiki krčenja prostora civilne družbe. 

Dogodek soorganiziramo organizacije Focus, društvo za sonaraven razvojUmanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, in Ekologi brez meja.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini, vendar bo zagotovljen prevod v slovenščino. Podroben program bo objavljen v prihodnjih dneh. Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo za prijavo.

Vljudno Vabljeni!


Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 01 515 40 80.

                                                   
Dogodek je nastal v okviru projekta »Financiranje za razvoj«, ki ga finančno podpirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Njegova vsebina je v domeni organizatorjev dogodka in v nobenem primeru ne odraža mnenja Evropske unije ali Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943