• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Stara roba, nova raba in Gostilna Dela skupaj na tržišču

Socialni podjetji Gostilna dela in Posredovalnica rabljenih predmetov Stara roba, nova raba sta združili ideji v novo poslovno priložnost: odslej lahko obiskovalci Gostilne dela kupijo pribor, skodelice, krožnike ali dekorativni izbor, ki prihaja iz Posredovalnice v soseščini. Projekt nosi naslov Poljanska 7-14

Kot pravijo na svoji spletni strani www.robaraba.si: 

Projekt »Poljanska 7–14« je rezultat sodelovanja dveh nosilcev socialnopodjetniških dejavnosti, Gostilne dela ter Posredovalnice rabljenih predmetov Stara roba, nova raba, dveh sosedov na Poljanski cesti. Gostilna dela je prva gostilna v Sloveniji, kjer je izbrane predmete, iz katerih jeste, pijete ali so namenjeni dekoraciji prostora ter kratkočasenju, mogoče tudi kupiti. V tujini je delovanje tovrstnih »lokalov« razširjeno in uspešno, znani so pod imenom recycle pub.

V Gostilni dela lahko po novem pijete kavo iz porcelanastih kavnih kompletov, jeste sladice iz »retro« skodelic, med čakanjem na kosilo igrate družabne igre ali listate po zbirki knjig, vse to pa lahko tudi kupite. Tako predmeti iz posredovalnice dobijo še drug pridih, novo vrednost, saj so postavljeni v nov, estetsko lepo urejen prostor in je mogoče njihovo rabo pred morebitnim nakupom tudi preizkusiti. V Gostilno dela pa smo s tem vnesli malo nostalgije in delček dobrih starih časov, ko se nam še ni tako mudilo.

»Poljanska 7–14« je projekt sodelovanja in podpore, saj si bomo vsa sredstva od prodaje enakovredno razdelili in jih namenili izvajanju naših osnovnih dejavnosti. Z obiskom Gostilne dela tako zdaj hkrati podprete kar dva projekta skupnostne ekonomije, ki si prizadevata za zaposlovanje mladih brez poklicne izobrazbe in mladih invalidov ter brezdomnih ljudi. 

Slika: vir www.robaraba.si

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943