Donacija stacionarnega računalnika za Materinski dom

  Na prošnjo Zavoda Pelikan - Karitas za donacijo računalniške opreme, ker so v zadnjem času utrpeli napad izsiljevalskega virusa in udar strele, se je odzvalo mlado socialno podjetje Recosi iz Slovenske Bistrice, ki je podarilo komplet obnovljenega računalnika HP, skupaj z monitorjem DELL ter novi set miške in tipkovnice.
  Recosi Pelikan 1Primpopredajo sta opravila direktorica Recosi Katja Zajko in v.d. direktorja Zavoda Pelikan - Karitas Jože Gornik. "Za donacijo smo izredno hvaležni, ker bomo lahko še naprej opravljali svoje poslanstvo v Materinskem domu, ki skrbi za matere v stiski", se je zahvalil Jože Gornik. 

  Katja pa je ob tem povedala: "Smo mlado podjetje, ki ponuja vrhunske obnovljene računalnike, prenosnike, telefone in tablice. Ker nam je mar za okolje in družbo, v kateri živimo, obnavljamo in pomagamo. Veseli smo, da smo lahko preko naše družbeno odgovorne iniciative »Pay IT Forward« pomagali Materinskemu domu in tako omogočili nemoteno delovanje njihovega dela." 

  Po naložitvi programske opreme, ki jo ponuja nevladnim organizacijam in knjižnicam organizacija Techsoup Slovenija, je računalnik že predan v uporabo strokovnim delavkam Materinskega doma. 


  V Zavodu Pelikan - Karitas še niso končali z zbiranjem sredstev, ker potrebujejo še dodatna denarna sredstva za podporo pri izvajanju projektov, prav tako potrebujejo še avtomobil za prevoz uporabnikov v Višnji Gori in za program Skupnost srečanje potrebujejo še računalniško opremo.

  Kontakt:

  Jože Gornik
  Zavod Pelikan - Karitas                             
  e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  web: www.pelikan.karitas.si

  Katja Zajko
  RECOSI – Regional and European Co-Operative for Social Industry
  e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  web: www.recosi.net / www.recositech.com

   

  Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943