• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • 2020 03 19 IZZIVI PODEZELJA ljubljana 970x200 v.si
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

#EUandME: natečaj za mlade filmske ustvarjalce

Živjo! Zdravo!
Želiš povedati svojo #EUandME zgodbo? Si star/stara med 18 in 35 let? Misliš, da lahko sprejmeš izziv in napišeš scenarij ter režiraš kratek film v sodelovanju s priznanim evropskim režiserjem? Si želiš videti, kako bo tvoja ideja zaživela na zaslonu? Predstavljamo natečaj za mlade filmske ustvarjalce kampanje #EUandME.
EUandME
Mladim filmskim ustvarjalcem Evropska komisija ponuja priložnost, da ustvarijo kratki #EUandME film.
Pet najboljših bo prejelo denarno nagrado v vrednosti 7.500 EUR, namenjeno uresničitvi njihove ideje, in mentorstvo priznanega evropskega režiserja.
Oddaj svojo idejo za kratek film!
Prijaviš se lahko v eni od naslednjih kategorij: 1. Mobilnost, 2. Trajnost, 3. Znanje in posel, 4. Digitalni svet in 5. Pravice


Za sodelovanje na natečaju potrebuješ naslednje:
– Dva opisa vsebine filma v obsegu 500 besed – prvi opis vsebine naj bo v angleščini, drugi v slovenščini.
– Dva 60 sekundna videoposnetka, posneta s pametnim telefonom, v katerem predstaviš temo filma. Prvi naj bo v angleščini, drugi v slovenščini.
– Povezavo do svojega kratkega filma, posnetega v zadnjih 5 letih.

Natečaj je objavljen od 24. avgusta do 31. oktobra 2018.

Pogoji sodelovanja in prijavnica so objavljeni na spletni strani kampanje #EUandME: https://europa.eu/euandme/sl/yfc/
Misliš, da veš vse o EU? Pomisli še enkrat. Teme kampanje lahko podrobneje raziščeš na spletni strani https://europa.eu/euandme.

Zakaj kampanja EUandME in zakaj film? Mladi Evropejci pogosto ne vedo, kaj jim EU pravzaprav ponuja, številnih prednosti se ne zavedajo ali pa jih jemljejo za samoumevne.  Kampanja EUandME mladim predstavlja Evropsko unijo na področjih, ki so jim blizu, s pomočjo filma in digitalnih vsebin.
K sodelovanju smo povabili uveljavljene evropske režiserje mlajše generacije in nastalo je pet kratkih filmov, ki jih lahko vidite na spletni strani https://europa.eu/euandme, na voljo pa so tudi za brezplačne projekcije.  Podali smo se na teren in tako boste kmalu videli tudi kratke videe #EUandME mladih iz vse Evrope, ki pripovedujejo zgodbe o svojih izkušnjah, znanju, konjičkih in strasteh, tako ali drugače povezanih z Evropo. K sodelovanju smo povabili številne organizacije in festivale, prirejamo dogodke za mlade in z mladimi, kjer spodbujamo razmislek o EU. 

Vabljeni k sodelovanju tudi vi! 

Informacijo o natečaju nam je posredovalo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943