• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

"Združimo se! zadružništvo in mladi!"

Drage prijateljice_ji zadružništva!
Tokrat vas vabimo na obeležitev mednarodnega dneva zadružništva, kajti prva sobota v juliju je zadružna sobota, ter vas pozivamo, da si rezervirate 6. in 7. september za mednarodno konferenco "Združimo se! zadružništvo in mladi".
Zadruge v Sloveniji so del svetovnega zadružnega gibanja, tudi letos praznujemo skupaj z več kot milijardo zadružnic_kov po svetu, povezanih v več kot 3 milijone zadružnih podjetji. Letos se Mednarodni dan zadružništva obeležuje že 96., zmeraj na prvo soboto v juliju. Tema letošnje obeležitve je "trajnostna proizvodnja in potrošnja storitev ter proizvodov" s skupnim sloganom "S sodelovanjem do vzdržnih skupnosti!". ZdruzimoSe zadruznistvo 1

Ob MEDNARODNEM DNEVU ZADRUŽNIŠTVA ste vabljene_i v soboto, 7. julija 2018 ob 10.00 v prostore Zadruge BikeLab na Gosposki 11.
Dogajalo se bo:
>> 10.00 Zadružna kavica in uvodni pozdrav
>> 10.15 Predstavitev prevodov štirih temeljnih mednarodnih zadružnih dokumentov, ki so objavljeni v tematski številki Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo z naslovom Solidarnostne ekonomije, preberete si jih lahko že tukaj.
- Izjava o zadružni identiteti
- Poročilo Mednarodne organizacije dela 198 - spodbujanje  zadrug
- Svetovna deklaracija o delavskih zadrugah
- Svetovni standardi socialnih zadrug
>> 11.00 Delavnica v izvedbi inštituta RISE: pregled ugotovitev zadružnih srečanj 2016-2017 ter priprava načrta aktivnosti povezovanja zadrug v Sloveniji
>> 13.00 Druženje s prigrizkom
ZdruzimoSe zadruznistvo 2
Mednarodna konferenca ZDRUŽIMO SE! ZADRUŽNIŠTVO IN MLADI bo v četrtek, 6. 9. in v petek, 7. 9. 2018 v Salonu uporabnih umetnosti.

Namen konference je v slovenskem prostoru skupaj z mednarodnimi strokovnjaki_njami odpreti debato o zadružništvu kot trajnostni obliki zaposlovanja mladih. Programi usposabljanj in akcije za vzpostavljanje zadrug mladih po Evropi se zlasti v predelih, kjer je možnost zaposlovanja majhna, množijo. Zadružništvo namreč nudi mladim trajnostna delovna mesta z večjo socialno varnostjo in med drugim z razpršitvijo tveganja na druge člane_ice zadruge, spodbuja vrednote kot sta solidarnost in demokracija na delovnem mestu.

Konferenca bo namenjena tudi seznanitvi z zaključki projekta Združimo se! v okviru katerega se je v letih 2016 in 2018 približno 170 mladih skozi teoretične in praktične vsebine seznanjalo z delavskimi pravicami, participatorno ekonomijo in zadružništvom. Predstavile_i bomo tudi analize in raziskave s področja zadružništva v Sloveniji in v Evropi ter pobliže spoznale_i zadruge, slovenske in tuje, v katerih predvsem aktivno delujejo mladi.

Na konferenci se nam bo v Sloveniji prvič v vlogi generalnega direktorja Mednarodne kooperativne zveze (International Co-operative Alliance) pridružil Bruno Roelants, eden vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja zadrug in soavtor knjižne uspešnice Kapital in past zadolževanja – zadružništvo kot alternative. Svojo udeležbo so tudi že potrdile_i iz Mednarodne organizacije delavskih, socialnih in producentskih zadrug (CICOPA), predstavile_i bodo mednarodno kampanjo za spodbujanje zadružništva med mladimi po svetu, We own it!.
ZdruzimoSe zadruznistvo 1ZdruzimoSe logotipi
Z uspešno prijavo na javni razpis “Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018”, sklop A-Regionalni projekti, vzhodna kohezijska regija, smo v Pekarni Magdalenske mreže v oktobru 2016 pričeli z izvajanjem vsebin projekta Združimo se!

Program »Združimo se!« izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Vir: Infopeka

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943