• socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Ob svetovnem dnevu otrok je 14-letni Lovro prevzel vodenje ministrstva

Ob dnevu otroka so na vodilne položaje stopili otroci. Na MDDSZEM je to vlogo prevzel 14-letni Lovro.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je danes, ob svetovnem dnevu otrok vodenje dnevnih poslov predala junior ambasadorju Unicefa Lovru Glihi. Gre za pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi.

Ministrica je mini ministru najprej predstavila, kako sama v svoje delo vpleta področja, ki se tičejo otrok. Mini minister pa je ministrici prestavil rezultate raziskave, ki jo je pripravila Mediana skupaj z Unicefom Slovenija. Ministrica je mini ministru po predstavitvi dala zavezo, da bo poskrbela za vključenost otrok v Svet RS za otroke in družino.
IMG 2390Mini minister se je nato udeležil kolegija in spoznal sodelavce ministrice, ki so mu predstavili področja na katerih delajo. Na kolegiju je direktor Direktorata za družino mag. Andrej del Fabro predstavil predlog Resolucije o družinski politiki, v.d. direktorice Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela mag. Katja Rihar Bajuk pa možnosti za delo mladoletnih oseb.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je bila zelo zadovoljna z idejami, ki jih je pripravil mini minister, ter mu dala zavezo, da bo tudi v prihodnje delo ministrstva usmerjeno k izboljšanju položaja otrok. Z mini ministrom sta sklenila, da bosta vsak na svojem področju še naprej delovala v korist otrok.

Več objav današnjega svetovnega dne otrok si lahko ogledate na Twitter profilu MDDSZ

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943