• Vkljucen si banner
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Srečanje akterjev na področju socialnega vključevanja

V četrtek, 30.5.13 je Mreža za socialno vključenost – Vključen.si v prostorih v prostorih Glasbene šole Rakovnik organizirala diskusijsko kavarno z naslovom »Srečanje akterjev na področju socialnega vključevanja«.
Na srečanju Vključen.si smo iskali skupne točke med projekti NVO in javne uprave z namenom konstruktivnega sodelovanja v prihodnje.

Delovanje NVO s področja socialne izključenosti sledi potrebam po omogočanju vključevanja v družbo, na trg dela, izobraževanje in druge segmente vsem družbenim skupinam. Na posvetu je bil poudarjen pomen povezovanja vseh organizacij s področja socialnega vključevanja, saj poglobljeno sodelovanje med NVO in javnimi službami pripomore k hitrejši integraciji socialno izključenih v družbo.

Po uvodni predstavitvi posameznih področij s strani povabljenih gostov, so se udeleženci posvetili diskusiji na kateri so sodelovali predstavniki NVO, CSD, Zavoda za zaposlovanje in Inštituta za socialno varstvo. Pokazalo se je, da vsi prisotni se strinjajo, da je na področju socialnega vključevanja potrebno povezovanje med organizacijami, postaviti socialno izključene v ospredje in odpraviti vse ovire ki preprečujejo uspešno reintegracijo ranljivejših skupin v družbo.

 

V okviru diskusije smo obravnavali štiri področja, ki so tesno povezana s delovanje NVO:

- Zakon o socialnem varstvu in vloga NVO (gost Nace Kovač)
- Zakon o humanitarnih organizacijah (gost Lojze Štefan)
- Vključevanje ciljnih skupin na trg dela (gostja Sonja Kotnik)
- Nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013-2020 (gostja Liljana Rihter)

Posvet se je končal v sproščenem vzdušju, v katerem se je izpostavila želja po nadaljnjem sodelovanju. Vsi prisotni se zavedajo pomena NVO za uspešnejše socialno vključevanje ranljivih skupin, pomena NVO za širšo družbo in odgovornosti vseh s področja socialnega vključevanja za uspešnejše delovanje družbe.

IMG 0120IMG 0155IMG 0162IMG 0164

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943